Voorzorg

Bij ons kan u uw specifieke wensen voor de uitvaart kenbaar maken en vastleggen. Een voorafregeling van een uitvaart kan zeer gedetailleerd zijn, maar kan ook zeer summier zijn. Veel hangt af van uw leeftijd en hoe u er zelf tegen aankijkt. Veel mensen nemen enkel een uitvaartverzekering voor een bepaald kapitaal, en laten de invulling voor later. Op deze manier besparen ze hun nabestaanden heel wat financieel leed.

Voor meer informatie kan u steeds met ons contact opnemen.

Wilsbeschikking

In een wilsverklaring geeft u aan hoe u de uitvaart wilt laten verlopen. Bij een voorbespreking kunt u uw wensen en verlangens met betrekking tot de uitvaart kenbaar maken. Alle wensen en verlangens worden vervolgens voor u vastgelegd. Maar u kan deze later natuurlijk altijd aanpassen. Voor een minder gedetailleerde wilsbeschikking verwijzen wij u door naar de wettelijke mogelijkheden. U kan op de dienst bevolking van uw woonplaats uw wensen laten acteren.
Uitvaartverzekering

Het is belangrijk om weten dat er bij dit type van verzekering, twee soorten bestaan. Enerzijds is er de naturaverzekering en anderzijds de kapitaalsverzekering.

Naturaverzekeringen worden meestal aangeboden door grote maatschappijen die zowel een verzekeringstak als een netwerk van uitvaartondernemingen bezitten. De naturaverzekering keert geen geld uit aan de nabestaanden, een naturaverzekeraar zal de begrafenis of crematie uitvoeren.

Veel beter is de kapitaalsverzekering. Hierin wordt een vast bedrag bepaald dat beschikbaar wordt bij het overlijden van de verzekerde. De kosten van een begrafenis zijn op voorhand moeilijk te bepalen, veel hangt af van factoren die vooraf ongeweten zijn, zoals het moment, de plaats en de manier van overlijden, de prijs van de concessie op het kerkhof op het ogenblik van overlijden, … Als er kapitaal over is, komt dit bedrag in de nalatenschap van de overledene. Het is dan ook beter om wat marge te nemen op het verzekerd kapitaal.

Corona Uitvaartverzekering

Uitvaartonderneming Coorevits heeft gekozen voor een samenwerking met Corona Direct, dochtermaatschappij van de Dexia Group.

Een doorzichtige formule
De Uitvaartverzekering van Corona Direct is een heel doorzichtige formule. U kiest zelf het verzekerde kapitaal dat Corona Direct voor u zal betalen: 2.250, 3.750 tot 7.500. Dit kapitaal blijft tot aan uw overlijden jaarlijks aangroeien met 4%. Afhankelijk van uw leeftijd en geslacht betaalt u een premie volgens de door u gekozen formule: maandelijks, per trimester of jaarlijks.

Onmiddellijk verzekerd
U bent verzekerd vanaf de eerste dag en blijft dat uw hele leven lang. Vanaf de eerste dag na het onderschrijven betaalt Corona Direct u bij uw overlijden uit. Uw nabestaanden zijn dan uiteraard geen premiebetalingen meer verschuldigd.

U kiest zelf de begunstigde
Corona Direct stort het kapitaal rechtstreeks aan de door u gekozen begunstigde. Zo bent u zeker dat uw laatste wensen nauwgezet gerespecteerd worden.

Geld op tafel
Bij een overlijden worden de spaartegoeden van de overledene geblokkeerd. Corona Direct maakt daarom het verzekerd bedrag rechtstreeks over aan de begunstigde die u zelf hebt aangeduid. Dit kapitaal geeft hem of haar onmiddellijk de nodige financiële ruimte om uw uitvaart vlekkeloos te regelen.

Geen levenslange premiebetaling
In tegenstelling tot verschillende andere overlijdensverzekeringen betaalt u bij Corona Direct niet levenslang. U betaalt uw premie gedurende 15 jaar. Zo weet u steeds precies hoeveel u maximum zal betalen.

Geen medisch onderzoek of attest
Onze Uitvaartverzekering steunt op een dosis vertrouwen. Een eenvoudige gezondheidsverklaring van uzelf volstaat om deze polis te onderschrijven. Deze soepele regeling kent een kleine keerzijde. indien u binnen de 6 maanden na de ondertekening overlijdt ten gevolge van een ziekte, dan betaalt Corona de helft van de verzekerde som uit. Deze beperking geldt niet indien u overlijdt ten gevolge van een ongeval; u bent dan vanaf de eerste dag voor 100% verzekerd.